BATTHYÁNY-DÍJ – EREDMÉNYEK (2008)

A 2007/2008-as tanévvel kezdődően iskolánk névadójának, Batthyány Kázmérnak emléke megőrzésére, valamint az oktató-nevelő munka fejlődéséért, iskolánk jó hírének öregbítéséért kiemelkedő teljesítményt, eredményt felmutató tanulók, tanárok, munkatársak, szülők, öregdiákok kitüntetése céljából az intézmény igazgatója Batthyány-díjat alapított. Az igazgató kezdeményezését elfogadva a gimnázium tantestülete ebben a tanévben létrehozta Az Év Tanára és Az Év Diákja díjakat.

A szavazás elfogadott rendje szerint első lépésként a diákok adhatták le javaslataikat, majd a jelöltek közül a tantestület titkos szavazással döntött.
Az eredmény az alábbiakban olvasható.

 

Az Év Tanára díjat a 2007/2008-as tanévben Scheuer Zsuzsanna tanárnő kapta.

sch.jpg

Scheuer Zsuzsanna született pedagógus, tanórái élményszámba mennek. Stílusa, lehengerlő egyénisége magával ragadja a diákokat.
Rendkívüli munkabírású. Nevéhez fűződik az erdei iskola programjának kidolgozása. Neki köszönhetjük az iskola színvonalas honlapját, a gimnázium 2. évkönyvét, az Isi-ász iskolaújság működtetését. A Túr’ dö franc stratégiai természetjáró verseny egyik alapítója, a városi iskola kezdeményezője.
Közép- és emelt szinten egyaránt sikeresen készíti fel diákjait biológia érettségi vizsgára.
Egyéni ötleteivel, határtalan lelkesedésével, sokoldalúságával kitűnik tanártársai közül, az iskola meghatározó egyénisége.
(Gelencsér László)

 

Az Év Diákja díjat a 2007/2008-as tanévben Horváth László 11. b osztályos tanuló nyerte.

laci.jpg

Horváth László iskolánk egyik legsokoldalúbb tanulója: 7 éves kora óta zongorázik, jelenleg két zenekar billentyűse.
Elsős kora óta vesz részt matematikaversenyeken, az idei OKTV 2. fordulójába jutott.
Legkiemelkedőbb eredményeit fizikaversenyeken érte el, ahány versenyen indult, mindig országos döntőbe jutott. Algimnazista korában az Öveges József fizikaverseny különdíjasa, valamint a Jedlik Ányos fizikaverseny ezüstérmese lett.
A középiskolás fizikaversenyek szenzációs eredménylistája a következő:

• A Mikola Sándor versenyen kétszeres országos döntős, 15. és 11. helyezést ért el.
• A Szilárd Leó atomfizika versenyen háromszor jutott országos döntőbe: 9., 6., tavaly pedig 1. helyezett lett.
• A Vermes Miklós nemzetközi versenyen 14., tavaly és idén pedig 2. helyet szerzett.

Mindezek mellett az idei fizika OKTV-n az országos döntőn elért 15. helyével 100%-os emelt szintű fizika érettségi vizsgáról szerzett bizonyítványt a már meglévő angol érettségije mellé.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com