ÉRDEMES DIÁK (2007/2008)

A  h í r :   

2008. március 15-én Szigetszentmiklós Város Önkormányzata Keresztény Zsófiának (2000-2008/B osztály) Érdemes Diák Díjat adományozott.

A   h á t t é r :

e_h_k.jpg

e_e_k.jpg
Szigetszentmiklós Város Önkormányzata nagyra becsüli a város érdekeinek előmozdításában, fejlődésében, az oktatás, nevelés, közművelődés, sport, egészségügy, szociális tevékenység és közbiztonság területén kimagasló, példamutató tevékenységet kifejtő állampolgárok munkáját.A fentiekre tekintettel a helyi közügyek valamennyi területén elért teljesítmény, vagy huzamosabb időn át folytatott kiemelkedő munkálkodás, életmű elismerésére kitüntető díjakat alapított a 23/2004.(IX.29.) számú helyi rendelettel.A “Város Érdemes Diákja Díj” 1997 évtől kezdődően adományozható annak a diáknak, aki a városban működő oktatási intézményben folytatja tanulmányait, s annak során tartósan kiemelkedő eredményt ér el, valamint jó tanulmányi munkája mellett kimagasló teljesítményt nyújt valamely területen. A díj adományozására javaslatot tehetnek az önkormányzat képviselői, a testület bizottságai, az iskolaszékek, a szülői munkaközöségek, a tantestületek és a diákközösségek.

A díjhoz tárgyjutalom (90 mm-es ezüst emlékérem a város címerével és felirattal, a hátlapon névvel ellátva), oklevél és pénzjutalom társul.
~    ~    ~    o     ~    ~    ~

a1_k.jpga2_k.jpg 

K e r e s z t é n y   Z s ó f i a 
2004 óta él Szigetszentmiklóson. Az általános iskolai 4. osztály elvégzése után a Batthyány Kázmér Gimnáziumba nyert felvételt. Az elmúlt évek során tanulmányait kiemelkedő teljesítménnyel végezte: 6 alkalommal ért el kitűnő eredményt év végén.
Két C típusú nyelvvizsgával rendelkezik: 2004-ben angol, 2007-ben német nyelvből szerzett középfokú bizonyítványt, emellett – 2006-ban – latin nyelvből tett előrehozott érettségit jeles eredménnyel. Nyelvtudása révén kivette részét a gimnázium külkapcsolatainak ápolásából is: 2004-ben Stuttgartban, 2007-ben Bad Hersfeldben képviselte iskoláját. 2006-ban Pest megye küldötte volt a kremsi nemzetközi táborban.
Két alkalommal szerepelt eredményesen a Szép magyar beszéd verseny fordulóin. 2004-ben a kisújszállási döntőn arany fokozattal díjazták, valamint a „Legjobb teljesítmény” kategória különdíjasa lett, 2007-ben ugyanennek a versenynek 9-12 évfolyamosok számára kiírt kategóriájában a győri országos döntőbe jutott.
12 éven keresztül táncolt a Bartók, illetve az Angyalföldi Vadrózsa és Vadvirág Néptánc Együttesben, többször szólótáncosként szerepelt bel- és külföldi turnékon. 
Zenei tagozatos általános iskolai tanulmányai is magyarázzák, hogy vonzódik a muzsikához.
Ötödikes kora óta tagja a gimnázium kórusának, rendszeresen kap szólóénekesi szerepeket.2005-2007 között az Ádám Jenő Zeneiskola magánének tanszakán folytatta tanulmányait, valamint énekelt két iskolán kívüli formációban: a Piroska és a farkasok, illetve az Anoregma nevű zenekarokban.
A gimnázium diákújságjának (Isi-ász) újjáalapító tagja, állandó cikkírója, szerkesztője, jelenlegi főszerkesztője. 2007-ben a Sziget-fesztivál versenyén a Hír TV felfedezettjeként 2 hetet töltött Berlinben. Ugyanebben az évben iskolája diákságának képviseletében vett részt a Duna TV élő adásában. Sokoldalúságának bizonyítéka az is, hogy asszisztensként közreműködött osztálytársa, Tóth Gábor Szigetszentmiklósról szóló filmjének elkészítésében.
Mindezen érdemek mellett társai közül kiemelkedik szervezőképességével (gólyabál, iskolai műsorok vezetése, kóruskoncertek stb.), közvetlenségével, segítőkészségével, tisztelettudásával is.
o_k.jpg
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com