BATTHYÁNY-DÍJ – EREDMÉNYEK (2009/2010)

Gelencsér László igazgató úr kezdeményezését elfogadva a gimnázium tantestülete a 2007/2008-as tanévben létrehozta Az Év Tanára és Az Év Diákja díjakat.

A szavazás elfogadott rendje szerint első lépésként a diákok adhatták le javaslataikat, majd a jelöltek közül a tantestület titkos szavazással döntött.
Az eredmény az alábbiakban olvasható.

 

Az Év Tanára díjat a 2009/2010-es tanévben Gelencsérné Szarka Mária tanárnő kapta.

Gelencsérné Szarka Mária magyar nyelv és irodalom – történelem szakos középiskolai tanár. Az 1991/92-es tanévtől tanít gimnáziumunkban, a magyar munkaközösség vezetője. A magyar nyelv és irodalom emelt szintű érettségire felkészítő foglalkozásokat magas színvonalon vezeti, tanítványai több alkalommal a magyar OKTV országos döntőjébe jutottak, az idei tanévben két diákja is szép eredményt ért el. Kimagasló osztályfőnöki munkát végez, nagy erőfeszítéseket tesz az osztályközösség kialakítása érdekében, számos tanulmányi és kulturális programot szervez diákjainak. Szívügyének tekinti a színházlátogatásokat, amelyeket évek óta rendszeresen szervez osztályoknak, illetve magyar fakultációsoknak. Tevékeny részt vállal iskolánk hagyományrendszerének kialakításában és megvalósításában. Tehetséggondozói szakvizsgával rendelkezik, és évről évre kimagasló eredményeket ér el a tehetséggondozásban. Tanítványai gyakran neveznek mind egyéni mind csapatversenyekre, lelkesen segíti munkájukat, felkészülésüket. Az iskolai szavalókör gondos szervezője, diákjai mindig szép eredményeket érnek el. Az idei tanévben versenyezett diákjai dobogós helyezéseket értek el szavaló- és mesemondó-versenyeken Budapesten, Szigetszentmiklóson, Ráckevén, Makádon, lnárcson, Taksonyban. Két osztályt indított a Radnóti szubjektív internetes irodalmi játékban, ahol diákjai az első és harmadik helyezést érték el. A Magyar Nyelv Éve alkalmából kiírt országos irodalmi és nyelvi pályázaton is harmadik helyezést ért el tanítványa. A „Szép magyar beszéd” verseny regionális és országos döntőjében is sikeresen szerepeltek diákjai. A Gloria Victis történelmi verseny középdöntőjében és döntőjében is eredményesen szerepeltek tanítványai. A Széchenyi és kora történelmi vetélkedő regionális döntőjében 3. helyezést értek el diákjai.
Gondos, alapos, jól felkészült, fáradságot nem kímélő és kimagasló munkájáért 2007-ben Pest Megye Szolgálatáért Díjat kapott. Büszkék vagyunk rá, további jó munkát kívánunk neki!

Az Év Diákja díjat a 2009/2010-es tanévben algimnáziumi kategóriában Takács Róbert 8. b osztályos tanuló nyerte el.

Takács Róbert osztálytársai, illetve az őt tanító tanárok egyöntetű véleménye alapján iskolánk egyik legönzetlenebb, legudvariasabb és legtisztelettudóbb diákja, akinek a segítőkészségére mindig számíthatnak a társai. Az osztályközösségen belül is rengeteg feladatot elvállalt, tevékenyen vett részt az iskolai és iskolán kívüli programok szervezésében. Ez a 8 éven keresztül kitűnő tanuló idén rengeteg tanulmányi versenyen vett részt, amelyek között volt angol, földrajz, matematika és fizika verseny is. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy mindezeken a versenyeken kiváló helyezéseket ért el.
Néhány versenyeredménye:
Angol nyelvből az Országos Általános Iskolai Tanulmányi Verseny döntőse lett, bejutott a Less Nándor Földrajzverseny Országos döntőjébe, matematikából a Bolyai csapatverseny megyei fordulóján hatodik helyezést ért el, valamint a Zrínyi Ilona Matematika Verseny megyei fordulójában is kiválóan szerepelt. A Varga Tamás Matematika versenyen negyedik helyezést ért el, és ezzel továbbjutott az országos fordulóba. Legjobb eredményeit a fizika terén érte el idén, ugyanis a Hatvani István Fizikaverseny debreceni országos döntőjén első helyezett lett, a Jedlik Ányos Fizikaverseny Nyíregyházán megrendezett országos döntőjén pedig aranyéremmel jutalmazták teljesítményét. Megnyerő személyisége, embersége és szerénysége miatt, ezen eredmények alapján úgy gondoltuk, hogy méltán érdemes az Év diákja címre.

Az Év Diákja díjat a 2009/2010-es tanévben gimnáziumi kategóriában Pölöskei Péter 10. a  osztályos tanuló kapta.

Péter aktív részese az osztályt érintő programoknak, eseményeknek. Az osztályközösség életében mindig hangot ad véleményének, ötletei, javaslatai gyakran megvalósulnak. Amióta iskolába jár, kitűnő tanuló, és nemcsak a tanórákra való felkészülése és tanórákon nyújtott teljesítménye példaértékű, hanem a tanulmányi versenyeken való szereplése és elért sikerei is. Az idei tanévben számos versenyen vett részt, kimagasló eredményt ért el minden alkalommal:

  • • a Mikola Sándor Országos Fizikaversenyen 19. helyezést,
   • a Jedlik Ányos Országos Fizikaversenyen 3. helyezést,
   • a Szilárd Leó Országos Atomfizikai Versenyen 2.,
   • a Hatvani István Országos Fizikaversenyen 1. helyezést ért el.
   • az Arany Dániel Országos Matematikaversenyen bejutott a második fordulóba,
   • a Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny megyei döntőjének első helyezettje lett, az Országos döntőben a 46. helyezést érte el,
   • a Pest Megyei Matematikaversenyen 1. helyezést ért el, valamint
   • a Kalandtúra 2010 elnevezésű Országos csapatversenyen csapata 7. lett.

Szabadidejében a tanulmányi versenyekre való felkészülés mellett rendszeresen, versenyszerűen sportol, birkózik, illetve aktív tagja a városi zenekarnak. Gratulálunk elért sikereihez, büszkék vagyunk lelkiismeretes szorgalmára és kitartó munkabírására. További sok sikert kívánunk neki!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com