FRISS, VITAMINDÚS VERSENYEREDMÉNY

Van benne vitamin címmel országos versenyt és játékot szervezett a bicskei Vajda János Gimnázium még 2010 Mikulásakor. És hogy miért hír ez egyáltalán? Mindössze azért, mert a decemberben regisztrált 115 csoport közül iskolánk két csapata is előkelő helyezést ért el a május 14-15-i országos döntőn.
24.jpg
A játék saját weboldalán bonyolított internetes selejtezők előrevetítették a vetélkedő elképesztő kreativitását. A természettudományos versenyként meghirdetett többfordulós játékban – a természettel foglalkozó témákon kívül – a művészetekben, a hely- és sporttörténetben, a történelemben, és nem egyszer a matematikában, vagy éppen a gasztronómiában is járatosnak kellett lennie a versenyzőknek. Disztichon írása (megadott témában), heraldikai szabályoknak megfelelő címerpajzs tervezése, LEGO-ból híres épület építése, madárhang-felismerés, asztali háttérkép rajzolása Painttel, védett virágok fotózása, sportolók felismerése szobraikról, komplett csapatebéd elkészítése, természettudományos kísérlet bemutatása filmen, Pannónia motor- és Ikarus busz-történelem – csak néhány apró mozzanat az egész télen-tavasszal zajló megmérettetésekből. A 8. b osztály két négyfős csapata elképesztő teherbírással és lelkesedéssel vette az akadályokat: egészen az angol cserekapcsolatokig az első és a második helyen vezette a mezőnyt a többi – nagyrészt kilencedikes-tizedikes – csapat között. A hátralévő fordulók sem vetették vissza túlságosan diákjaink helyzetét, így 2. és 4. helyen kerültek be a Bicskén megrendezett döntőbe.
Aki volt a tavalyi Kalandtúra-2010 nevű versenyen, annak lehet némi elképzelése arról, milyen hangulatú és feladatösszeállítású volt a Vitamin döntője. Keresztrejvény-fejtés a bicskei uszoda 2,5 méter mély vizében, kalandok az alcsúti arborétum mocsárciprusai között, videofilm készítése, könyvtári kutatómunka és tudósításírás, papírrepülő-verseny, popdaráló – ismét csak néhány felvillantott epizód a kétnapos őrületből. A szervezők nagyon kitettek magukért – teljes ellátás és szállás,  mentor-kísérők (vajdás diákok)  a versenyzők mellé, hatalmas szponzori segítség felhajtása, teljes tantestületi összefogás a vendégek érdekében, diákzenekar esti koncertje, igazi vendégszeretet – ezek azok, amiket nem tudunk eléggé megköszönni a Vajda János Gimnáziumnak.
És hogy a verseny eredménye is kiderüljön: iskolánk 2 csapata a végső elbírálás során a 6. és 7. helyet szerezte meg. Nyereményük 1-1 többnapos – szállással, étkezéssel, programokkal dúsított – visegrádi, illetve egri kirándulás.

A csapatok tagjai:

FOG-ékony:

Borsi Márton
Molnár Péter
Fábián Gergely
Szabó Bence Gergely

BIO-héjban:

Láng Eszter
Sándor Bernadett
Svajka Szevil
Weiner Bendegúz

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com