ISMÉT A 100 LEGJOBB KÖZÉPISKOLA KÖZÖTT A BKG

bkg_szivÖrömmel tudatjuk mindenkivel, hogy gimnáziumunk a nemrég megjelent “100 legjobb hazai középiskola” című 2012-es kiadványban a 29. helyen szerepel.

A “100 legjobb magyar középiskola” című kiadványban olyan rangsort állítottak össze a szekresztők, melyben elsősorban a “hagyományos” szempontokat vették figyelembe: az érettségi eredményeket, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken (OKTV-ken) való részvételt, a továbbtanulási és nyelvvizsgaarányokat, továbbá az Országos Kompetenciamérés eredményeit. Ezeken kívül más körülményeket is vizsgáltak: többek között a speciális fakultációs lehetőségeket, az oktatott idegen nyelvek számát és a nemzetközi kapcsolatokat.

BKG100_2012.jpg

A sorrend felállításakor a különböző szempontokat más-más mértékben vették figyelembe. A tanulmányi eredményeket 80%-ban, a tanulmányi szolgáltatásokat (pl.: a tehetséggondozó foglalkozások számát, a termek felszereltségét, a az egy dikra jutó könyvtári könyvek számát) 12%-ban, végül az úgynevezett kényelmi szolgáltatásokat (pl.: a megközelíthetőséget, a sportolási és ruhatárolási lehetőségeket, a szabadon használható számítógépek számát) 8%-ban.

Ezen szempontok alapján állították fel a magyar középikolák százas rangsorát, melybe (tekintve, hogy jelenleg Magyarországon közel 1000 középiskola van) már bekerülni is dicsőség, és ez nekünk újra sikerült. Joggal lehetünk nagyon-nagyon büszkék arra, hogy az iskolánkban tanító, a pedagógus szakmában példamutató tanárok és az ide járó okos, szorgalmas és lelkes diákok közös munkájának eredményeképpen, a magyar középiskolák közül a Batthyány Kázmér Gimnázium a 29. helyen áll. Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a nagyon szép eredményhez.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com