ERDEI ISKOLA 2013. SZEPTEMBER

Egy kis ízelítő a 9. évfolyam erdei iskolájából Uri Anna (9.a), Tarjáni Olivér (9.a) és Uri-Kovács Dániel (9.b) jóvoltából.

 

Egy hét a Börzsönyben

 

Csattogó-völgy. Magyarország lakosságát kérdezve tíz emberből egy biztosan meg tudja mondani hol is helyezkedik el.

Megpróbáltatásaink már hétfő reggel megkezdődtek. Rájöttünk, hogy nem is olyan könnyű ötven embert és hatvan ember csomagját mindösszesen egy buszba betenni (a mínusz tíz fő automobillal utazhatott). A csomagok nem igazán fértek el a csomagtartóban, ezért a buszon utazók megosztották hálózsákokkal és bőröndökkel helyüket és légterüket. A másfél órás út hamar elszállt és már el is foglalhattuk szálláshelyünket. Sajnos központi égitestünket nem igazán láthattuk az előtte tornyosuló esőfelhők gyűrűjétől. Ha ez nem lett volna elég, akkor jött az új csapás, a programátírás. Borul minden, de hála tettre kész tanárainknak a programok gyorsan átszervezésre kerültek. Első nap lehetett készülni a gólyaavatóra, valamint elménk élesítésére matematikai feladatokat oldhattunk meg. Osztályunk természetesen egy emberként állt a feladat mögé, illetve egy ember mögé, aki meg is csinálta a feladatokat, de mi többiek természetesen nagyon izgultunk érte. Második nap csapatépítés. Mit is takar? Itt az osztály bizonyított, a jobbnál jobb feladatokat nagy összhangban oldottuk meg. Valóban csapat lettünk! Harmadik nap a Tanároké. Cselényi Tünde, Sándor Enikő, Oszkó Szilvia és Szép Zsolt diplomás pedagógusok szuper óráin vehettünk részt (se magyar, se tesi, se ének J). Este aztán a csapatok szórakoztatták a Tanárokat. Különböző előadások követték egymást, mint például Piroska és a farkas rap vagy A három kismalac című klasszikus lakodalmas stílusban. Reméljük a közönség arcán látható megannyi smiley nem csupán érzéki csalódás volt. Csütörtök lévén a két osztály keveredett. Utaztunk vonaton, majd a friss levegőn egy tüdőt tisztító túrán vehettünk részt, melynek célja a tábor megtalálása volt. Azt hiszem mindenkinek sikerült – legalábbis a létszám hazafelé megvolt -, bár az egyik csoport Ujhelyiné tanárnővel, a másik útvonalat (az ismeretlent) választották. Sötétedéskor az éjszakai túrán volt a sor, az egyik csoport eléggé berezelt, mert találkoztak vaddisznóval is, vagy legalábbis annak látszó élőlénnyel. Utolsó nap érzékeny búcsút vettünk táborhelyünktől. A búcsú könnyes volt, egyrészt mert fáztunk, másrészt mert vágytunk meleg ágyra, száraz ruhára.

Köszönetünket szeretnénk kifejezné Orgovánné Deminger Kornélia és Ujhelyiné Kovács Éva osztályfőnököknek, továbbá Sándor Enikő és Oszkó Szilvia tanárnőknek, hogy az öt nap során testi és szellemi épségünk őrei voltak. Köszönjük Szerticsné Pinczés Mária tanárnőnek, hogy mindig, minden helyzetben vidáman vezette a tábort (megbízható autószerelő elérhetősége a 9.a osztályban megtalálható!).

Ui.: Az öt napos ott tartózkodásunkat mindössze csak egy betört ablaküveg bánta.

 

Uri Anna 9.a

 

[media-tags media_tags=”2013/2014, 9. évfolyam erdei iskola” tags_compare=”AND” size=”thumbnail”]

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com