A VÁROS ÉRDEMES DIÁKJA, AZ ÉV TANÁRA, AZ ÉV DIÁKJA (2013/2014)

A “Város Érdemes Diákja Díj” 1997-től kezdődően adományozható annak a diáknak, aki a városban működő oktatási intézményben folytatja tanulmányait, s annak során tartósan kiemelkedő eredményt ér el, valamint jó tanulmányi munkája mellett kimagasló teljesítményt nyújt valamely területen. Ebben a tanévben iskolánk diákja,
Jäckl Marcell (12.a) részesült az elismerésben, és vehette át a díjat a tanévzáró ünnepélyen Szabó Józseftől, Szigetszentmiklós pogármesterétől.

Hagyományainknak megfelelően a tanév végén a diákok és tanárok szavazatai alapján megválasztjuk az Év Diákját és az Év Tanárát. A 2013/2014-es tanévben az Év Diákja címet az algimnáziumban Boldis Bercel (8.b), a nagygimnazisták közül pedig Farkas Péter (13.c) nyerte el.
Az Év Tanára Gelencsérné Szarka Mária lett.

A díjazottak méltatása a továbbiakban olvasható.

 

JMJäckl Marcell
12.a osztályos tanuló

Rendkívül széles látókörű és nagy érdeklődésű tanuló. Tehetsége szinte minden területen kiemelkedő. 8 éven keresztül kitűnő, kiemelkedő szorgalmú diák. A közösségért végzett munkája példamutató és nélkülözhetetlen.

 

Nyelvvizsgái:

·        latin középfokú B2

·        német felsőfok C1

 

Versenyeredményei:

·        6. osztályban

§       Jedlik Ányos matematika verseny: döntő 6. hely

·        8. osztályban:

§       Jedlik Ányos fizika verseny: döntő 5. hely

§       Ábel Jenő latin nyelvi verseny: kiemelkedő dicséret

·        11. osztályban.

§       OKTV: latin döntőben országos 22. hely

§       OKTV:  földrajz döntőben országos 17. hely

·        12. osztályban:

§       OKTV: német nyelv 2. fordulóba jutott

§       OKTV: földrajz döntőben országos 10. hely

 

BercelBoldis Bercel
8.b osztályos tanuló

Bercelt mindenki ismeri gimnáziumunkban. Ki kimagasló tehetsége, ki versenyeredményei, ki hangszeres tudása, zenében való jártassága, ki rajztehetsége, ki „kockasága”, ki „jófejsége”, ki önzetlensége, segítőkészsége, ki pedig ritka keresztneve miatt, vagy csupán azért, mert első a névsorban.
Mindenekelőtt a matematika és a fizika terén kiváló. Ezen tantárgyakból nemcsak az osztályon belül kiemelkedő, hanem iskolai, sőt országos szinten is. Ezt az idei tanévben elért versenyeredményei is bizonyítják: a Taksony kistérségi matematika-versenyen 4. helyezést, a Bolyai matematika csapatverseny megyei fordulóján 7. helyezést, a Zrínyi Ilona matematika-verseny területi döntőjén 7. helyezést, a Jedlik Ányos fizikaverseny országos döntőjében 4. helyezést, az Öveges József fizikaverseny országos döntőjében 3. helyezést, a Hatvani István fizikaverseny országos döntőjében pedig 7. helyezést ért el. Az informatika sem áll távol tőle, a TIT informatika-versenyen az 5. helyezést, a Kozma László országos informatika-verseny alkalmazói részén csapatban pedig a 10. helyezést szerezték meg. Mindemellett rendkívül szerény, készségesen segít mindazoknak, akik nem értik az anyagot, vagy elakadtak egy-egy problémánál. Minden kérdést meghallgat, majd türelmesen magyaráz.

Szabadidejében leginkább a művészetekkel foglalkozik. Szeret rajzolni – néha tanórákon is, de elnézzük neki, mert nagyon ügyes, és ha felszólítjuk, tudja a választ. A zenét illetően pedig talán még tehetségesebb. Ezen a téren olyan magas képzettséggel rendelkezik, hogy az iskolai Művészeti esten öt produkcióban is színpadra lépett. Láthattuk a kórus tagjaként, fellépett Bíró Milánnal és Zsubori Barnabással közösen, kamarában, klarinéton játszva, harmadszor a 8.b osztály „Cup Song” produkciójában, majd barátjával, Gerendy Mátéval klarinét – zongora duót adtak elő, végül pedig a nagy sikerű Ringing Stars csengőegyletet kísérő zenekarban tűnt fel. Ezen felül részt vett az iskolai kórus tanévzáró koncertjén is egyrészt zenészként, másrészt énekesként.

Emellett szívesen sportol, rendszeresen kosárlabdázik. Igaz, nem versenyszerűen, mert ezt időhiány miatt abba kellett hagynia.

Bercel kimagasló képességű és rendkívül nyitott diák, az elkövetkezendő négy évben is sokat hallhatunk majd róla, biztosak vagyunk abban, hogy nem csupán a névsorban marad az első.

 

 

FarkaspetiFarkas Péter
13.c osztályos tanuló

Péter magatartása és szorgalma öt éven keresztül példamutató volt. Ezen iskolánkban gyakori, „megszokott” tulajdonságok mellett azonban mindenekelőtt tudományos és művészeti tevékenységével emelkedett ki társai közül. Mind az alkalmazott, mind az autonóm képzőművészetekben jeleskedik: a 2012-13-as tanévben a szalagavatói dekoráció egyik fő tervezője, részt vett a Dsida Jenő-terem díszítésében, valamint az október 23-ai ünnepség díszletét is ő álmodta meg és készítette el társaival, de felfedezhettük az iskolai képzőművészeti kiállítás akciófestészetének résztvevői között is.

Francia középfokú és angol felsőfokú nyelvvizsgával  rendelkezik. Kiváló nyelvi kompetenciáit mutatja a svéd, illetve a francia cserekapcsolatokban való aktív részvétele.

Kiemelkedő tanulmányi munkáját érdemjegyein kívül a következő eredmények is mutatják: biológiából az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjében 24. helyezést ért el, a Nemzetközi Biológia Diákolimpián 23. helyezett lett – mindezidáig egyedül képviselve iskolánkat a nemzetközi biológiaversenyek porondján. Végül, de nem utolsósorban kitűnő érettségi eredménnyel végezte el iskolánkat. Három tantárgyból tett emelt szintű vizsgát, és összesen négy tárgyból kapott érettségi dicséretet: matematika és francia nyelvből tett középszintű vizsgájáért, illetve a biológia és kémia emelt szintű vizsgájáért.

Büszkék vagyunk rá, és köszönjük, hogy öregbítette gimnáziumunk hírnevét.

 

 

0.4332032 0.6593264 0.1316406 1.286719

Gelencsérné Szarka Mária

Pedagógusi munka:

Az 1991/92-es tanévtől tanít a Batthyány Kázmér Gimnáziumban, a nevelőtestület oszlopos tagja, az iskola életének egyik meghatározó pedagógusa. Gondos, alapos, jól felkészült, fáradságot nem ismerve végzi kimagasló és példamutató munkáját.

A humán munkaközösség vezetője.

Tevékeny részt vállal iskolánk hagyományrendszerének kialakításában és megvalósításában.

Szívügyének tekinti a színházlátogatásokat, amelyeket évek óta rendszeresen szervez osztályoknak, illetve magyar emelt képzésben részt vevő tanulóknak.

Tehetséggondozói szakvizsgával rendelkezik, és évről évre kimagasló eredményeket ér el a tehetséggondozásban. Az iskolánkban működő tehetséggondozó rendszer kialakításában és továbbfejlesztésében meghatározó szerepet vállal.

A területi Bolyai anyanyelvi csapatverseny és a területi Kazinczy szép kiejtési verseny fő szervezője.

Rendszeresen emelt szintű érettségi bizottsági tag magyar nyelv és irodalomból.

Több alkalommal volt Pest Megye különböző iskoláiban érettségi elnök.

Nevéhez fűződik még:

·        az első iskolai évkönyv készítése, a következő kettő helyesírási-stilisztikai lektorálása,

·        Fakultációs csoportok vezetése, felkészítés emelt szintű érettségire,

·        Felvételi előkészítők tartása 4. és 8. évfolyamosoknak.

Díjak:

2007-ben Pest Megye Szolgálatáért Díjat kapott,

2013-ban a Bolyai anyanyelvi csapatversenyben Pest megye – kelet tanári fődíjának nyertese, a tanári fődíj odaítélésékor a felkészítő tanár versenyző diákjainak számát és azok eredményességét vették figyelembe,

2013-ban Bonis Bona a Nemzet Tehetségeiért Díjat kapta, melyet a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző, a köznevelésben tevékenykedő pedagógusok kaphatják.

2014-ben a Város Érdemes Pedagógusa Díjban részesült.

 

Versenyeredmények országos szinten:      

1.     nyelvi versenyek:

·       Édes anyanyelvünk:

országos döntőben 2 diák

·       Szép magyar beszéd (Kazinczy-verseny)

7-8. évf.: országos döntőben 2 diák

9-13. évf. országos döntőben tanítvány 9 alkalommal

·       Simonyi Zsigmond helyesírási verseny:

országos döntőben 7. hely

·       Implom József helyesírási verseny:

országos döntőben 12. hely

·       Kazinczy-emlékverseny (Sátoraljaújhely):

országos döntő 1. és 3. helyezett csapat (2007/2008)

·       Bendegúz anyanyelvi verseny:

országos döntőben 9. hely

·       Nyelvünkben élünk anyanyelvi verseny:

országos döntőben 9. hely

·     Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) magyar nyelv országos döntőjében

§      2003/2004: 2 diák

§      2004/2005: 1 diák

§      2009/1010: 2 diák

§      2010/2011: 3 diák

§      2011/2012: 1 diák

§      2012/2013: 1 diák

§      2013/2014: 4 diák

 

2.     Irodalmi versenyek:

·       OKTV magyar irodalom országos döntőjében:

§        2002/2003: 2 diák

§        2006/2007: 1 diák

§        2007/2008: 1 diák

§        2013/2014: 1 diák

·       Olvass velünk! irodalmi verseny országos döntőjében:

2008: 1. hely

2011: 4. hely

2013. 3. hely

·       Radnóti szubjektív irodalmi verseny: országos 1. és 3. hely

 

3.     Történelmi versenyek:

·     Hunyadi Mátyás és kora történelmi és műveltségi vetélkedő országos döntőben 1. hely

·     Gloria Victis történelmi verseny

országos döntőben 8. és 9. hely (2008/2009)

országos döntőben 8.  hely(2009/2010)

·     Tatárok Magyarországon történelmi vetélkedő: országos 1. hely

·     Az Árpád-házi királyok történelmi vetélkedő: országos 1. hely

·     Savaria történelmi verseny országos döntőjében 13. hely

·     A diadalív árnyéka magyar-szlovák történelmi vetélkedő: 3. hely

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com