AKCIÓ FESTÉSZET

A Magyar Fes­té­szet Napját 2002. óta ünnepeljük Magyarországon és a határokat átlépve több környező országban. Tavaly óta a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretein belül folytatódik a szervezőmunka. Országos tendencia, hogy a ren­dez­vény­so­ro­zat láto­ga­tottsága évről évre nő, ez szerencsére városunkra is jellemző.

Idén 8. éve csatlakozik Szigetszentmiklós a mára négy országot érintő eseménysorozathoz egy egyedülálló akcióval.

2015. október 10-én, szombaton 14.00-tól új helyszínen, a Nemzedékek Háza épületében (az Ádám Jenő Zeneiskola régi, 2015-ben felújított épületében) Akció Festészet keretében tizenkét elismert művész alkotási folyamatát figyelhetik meg a résztvevők Goldsman Tamás Jazz Trió koncertje alatt. A festmények különböző stílusban, de térben és időben egy helyen születnek.

Az alkotások – az előző évi szokásoknak megfelelően – Szigetszentmiklóson városszerte intézményekbe kerülnek kihelyezésre, többek között láthatók általános- és középiskolában, óvodában, templomban, orvosi rendelőkben és a Szakorvosi Rendelőintézetben. Így, közösen hoztuk létre az első igazán „ember közeli” kiállítást, az Akció Festészeti Képtárat.

Új helyszínként 2015. szeptemberétől a facebookon is megtalálhatóak vagyunk az „Akció Festészeti Képtár” néven. Az alkotások digitális feldolgozása folyamatos.

A tavalyi évben sok intézmény személyesen vett részt a rendezvényen és a képválasztásban. Köszönjük szépen!

Szeretettel hívunk mindenkit, hogy részese legyen a művészet és a kihelyezésre kerülő festmény születésének.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com