ÍRÁSBELI FELVÉTELI VIZSGA

Tisztelt Szülők, kedves Felvételizők! 

Szeretettel várjuk a diákokat 2021. január 23-án, szombaton, az írásbeli felvételi vizsgáról külön értesítést nem küldünk.
Egy helyszínen, a gimnáziumban szervezzük a vizsgát.
A személyre szóló pontos, termekbe való beosztást a vizsgák előtt, a regisztráció során tudhatják meg. 

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a vizsga megkezdése előtti szabályok a következők:
– szülő a regisztrációs pultnál tovább az épületbe nem jöhet be,
– egy gyermeket maximum egy szülő kísérjen,
– a fényképes igazolványt a belépés előtt készítsék elő,
– maszk használata nemcsak az épületbe való belépéskor, hanem a bejárat 50 méteres körzetében is mindenki számára kötelező,
– a vizsgahelyszínre érkezéskor testhőmérsékletet mérünk, az épületben csak az
– országos tisztifőorvos által meghatározott érték alatti hőmérséklettel lehet tartózkodni,
– belépéskor a kézfertőtlenítő használata kötelező,
– a regisztrációs pultnál egyszerre csak egy felvételiző gyermek és kísérője tartózkodhat,
– várakozni a főbejárat előtti udvaron, 1,5 méteres távolság betartásával lehetséges,
– a regisztráció 9:00-tól kezdődik,
– legkésőbb 9:40-re érkezzenek meg a helyszínre!
– A dolgozatok írása 10 órakor elkezdődik.

A diákok hozzák magukkal a felvételi megírásához szükséges eszközöket (nem radírozható kék vagy fekete tollak, körző, vonalzó).


Az írásbeli felvételi vizsga szervezése során, az egészségügyi hatóságok állásfoglalásai alapján alkalmazandó biztonsági intézkedések:

  1. A vizsgák megkezdése előtt a vizsgázók az épületben ne csoportosuljanak, hanem a legrövidebb úton és idő alatt foglalják el kijelölt helyüket a vizsgateremben!
  2. A védőmaszk viselése az írásbeli vizsga alatt a vizsgateremben ajánlott, de nem kötelező. A bejáratnál, az iskola épületében, közösségi tereiben, mellékhelyiségeiben a maszk viselése kötelező.
  3. A vizsgahelyszínen biztosított kézfertőtlenítő használata belépéskor, ill. a vizsgaterem elhagyásakor kötelező, egyéb alkalmakkor ajánlott.
  4. A vizsgateremben a vizsgázók száma maximum 10 fő, az ülésrend kialakításakor kötelező a min. 1,5 m távolság betartása.
  5. A vizsgák lebonyolításakor igyekszünk minimalizálni a személyes kontaktust.
  6. A vizsgadolgozat leadása után a vizsgázók a legrövidebb úton és idő alatt hagyják el a vizsga helyszínét, épületét, ne csoportosuljanak!

 

A vizsgadolgozatok megtekintésekor:

  1. Fontos, hogy ne alakuljanak ki nagyobb csoportosulások, így egy dolgozat megtekintésére csak 1 fő jogosultnak adunk lehetőséget.
  2. A megtekintés folyamatát és biztonságát elősegítheti, ha a vizsgázó a vizsgadolgozatot laponként lefényképezi, és utána azonnal elhagyja a megtekintés helyszínét.

 

Aki sem a január 23-ai vizsganapon, sem a január 28-ai pótnapon nem tudott megjelenni, annak a vészhelyzetre való tekintettel második pótnapot biztosítunk.

A második pótnap időpontja: 2021. február 5. 14 óra

A központi írásbeli vizsga második pótnapján kérelemre kizárólag azok a vizsgázók vehetnek részt, akik igazoltan COVID-19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan hatósági házi karanténba kerültek, továbbá egyéb rendkívüli, önhibájukon kívül eső elháríthatatlan ok folytán sem a tanév rendje szerinti központi írásbeli vizsgán, sem annak pótnapján nem tudtak megjelenni.

A központi írásbeli vizsga második pótnapján való részvételt a jelentkezőnek kell kérelmezni, melyhez csatolnia kell a távolmaradás okának igazolásaként orvosi igazolást, vagy hatósági határozatot.

A kérelem benyújtásának határideje 2021. január 29. napja 16 óra.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com