PROGRAM RÁSZORULÓ ROMA DIÁKOKNAK

Ezúton szeretnénk figyelmükbe ajánlani a HBLF-ROMASTER Alapítvány pályázati felhívását, melyre folyamatosan várjuk a diákok jelentkezését.

Közös feladatunk a roma kisebbség gazdasági és szociális helyzetének javítása Magyarországon, éppen ezért a Hungarian Business Leaders Forum 2007-ben a hátrányos szociális helyzetben lévő középiskolás roma diákok tanulmányait támogató rendszert hozott létre. A ROMASTER Program célja, hogy elősegítse a roma értelmiségi réteg fejlődését, támogassa olyan diákok életkörülményeinek javítását, akik erősen rászorultak és tanulmányi teljesítményük alapján jó eséllyel fognak továbbtanulni.

Alapítványunk a 22 közreműködő vállalat segítségével jelenleg 50 tehetséges és tanulni vágyó roma fiatalt mentorál. 2007 óta már 20 diák szerzett versenyképes tudást, és léphetett diplomával, valamint nyelvvizsgával a kezében a munkaerőpiacra.

A Programba kizárólag olyan diákok jelentkezését várjuk, akik jelenleg érettségit adó középiskolában tanulnak és a középiskola befejezése után nappali tagozaton GAZDASÁGI VAGY MŰSZAKI szakokon terveznek továbbtanulni és diplomát szerezni.

HOGYAN MŰKÖDIK A ROMASTER PROGRAM?

A _ROMASTER – ESÉLYPROGRAM A JÖVŐ ROMA VEZETŐIÉRT _egy három pillérből álló ösztöndíjrendszer, amelyet a HBLF-ROMASTER Alapítvány működtet a támogató vállalatok aktív részvételével. A Program hidat teremt a cigány fiataloknak a középiskola és felsőoktatás közötti szakadék sikeres leküzdéséhez és később a munkaerőpiacra történő belépéshez.

ÖSZTÖNDÍJ

A Programhoz csatlakozó vállalatok diákonként ÉVI 432 000 FT összeggel támogatják a diák tanuláshoz kapcsolódó kiadásait (nyelvórák, különórák, tankönyvek, iskolába történő utazás) a diploma megszerzéséig, valamint a Program koordinálásának adminisztratív költségeit.

MENTORÁLÁS

A Programban résztvevőket a támogató vállalatok részéről személyes mentorok segítik, akikre nemcsak szakmailag, de emberileg is építhetnek a sikerrel pályázók.

SZAKMAI GYAKORLAT

A harmadik pillért a vállalatoknál biztosított gyakorlati tapasztalatszerzés lehetősége jelenti.

A TÁMOGATÁSI RENDSZERBEN JELENLEG RÉSZTVEVŐ VÁLLALATOK:

IBM Magyarországi Kft., BP Business Service Centre Kft., Citi Magyarország, E.ON Hungária Zrt., EY, GE Hungary Kft., Hewlett-Packard Informatikai Kft., KPMG, Magyar Telekom Nyrt., MOL Nyrt., Morgan Stanley, MrSale Öltönyüzlet, National Instruments (NI Hungary Kft.), OD Partner, OTP Alapkezelő Zrt., Pfizer, Prezi.com Kft., Raiffeisen Bank, SAP Hungary Kft., Shell Hungary Zrt., Telenor Magyarország, TIGÁZ.

HOGYAN JELENTKEZHETNEK A DIÁKOK A ROMASTER PROGRAMBA?

A pályázatot az Alapítványhoz az online pályázati felületünkön keresztül (http://www.romaster.hu) vagy postai úton nyújthatják be (HBLF-Romaster Alapítvány – 1139 Budapest, Váci út 99.).  A www.romaster.hu oldalon tájékozódhatnak a pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekről, a Gyakori kérdések és válaszok fül alatt.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A PROGRAMRÓL: WWW.ROMASTER.HUWWW.HBLF.HU
Kapcsolat: HBLF-ROMASTER Alapítvány
Tel: +36 1 330 9985
E-mail: ROMASTER@HBLF.HU

BIHARI ZSÓFIA | PROJEKT MENEDZSER | HBLF-ROMASTER ALAPÍTVÁNY | ÚJ
CÍM 1024 Budapest, Lövőház utca 7-9. 5. emelet |Tel: (+36-1)
330-9985 | Fax: (+36-1) 330-9985 | Mobil: (+36-30) 478- 8028 |
Mail: zsofia.bihari@hblf.hu | Internet: www.romaster.hu

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com