A BATYISOK HELYREÁLLÍTJÁK AZ ÚSZÓLÁPOT

A szigetszentmiklósi úszólápot érő olajszennyezés szíven ütötte az itt élőket, felhívta a figyelmünket a környezetünkben megbújó természeti értékek fontosságára. Ezért a Szigetszentmiklósi Batthyányi Kázmér Gimnáziumban az erdei iskolák tematikája az úszólápok köré szerveződött az utóbbi években a gyerekek szemléletformálása érdekében.

Iskolánk elkezdte az előhely helyreállítását az érintett szervezetekkel összefogva. Mesterséges úszólápokat készítünk nádból, melyekbe lápi növényeket ültetünk.
A mesterséges úszólápok elkészítésére 2022. június 7-én került sor. A gimnázium 10. c osztályos diákjaival mentünk ki az olajszennyezés helyszínére, ahol a gyerekek elkészítették nádból a „tutajokat”. Ezt követően tőzeget emeltünk ki a közeli úszólápból, majd a növényeket beillesztettük a nádkötegek közé. A betelepített növények azóta szépen megeredtek és növekednek.

A helyreállítás első üteme 6 db mesterséges úszóláp szigettel 2022. szeptember 15-én kerül megvalósításra a 9-es erdei iskola keretében.

 

Az úszóláp helyreállítási projekt első szakaszáról itt olvashatnak részletesebben és nézhetnek fotókat a munkáról.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com