BETEGLÁTOGATÁS

Palkó Anna (10.c) beszámolója: “2019. november 6-án ellátogathattunk a Budai Gyermekkórházba, ahol találkoztunk Duchenne-, illetve Becker-féle izomsorvadással élő gyerekekkel. Kis 12 fős csapatunkkal órákat beszélgettünk a páciensekkel, akik felettébb hősiesen viselik sorsukat.
Megismerkedhettünk egy olyan családdal is, ahol két gyerek van, ráadásul mindketten Becker-féle izomsorvadásban szenvednek. Mondhatjuk azt, hogy ők a szerencsésebbek, mert akár 50 évig is élhetnek.
Azonban beszélgethettünk egy Duchennes fiúval is, Jónással (7), aki nagy valószínűséggel az estünkön is ott lesz. Az ő helyzete rosszabb ugyanis a betegségében szenvedők átlagosan mindössze 20 évet élnek.
A betegeken kívül a kórház egyik konduktorának is tehettünk fel kérdéseket az izomsorvadással kapcsolatban. Ő készségesen segített nekünk, és neki hála sokat tanultunk erről a gyógyíthatatlan genetikai rendellenességről.
A mai nap tapasztalatai segítettek megérteni a kis betegek helyzetét, illetve betekintést kaphattunk életükbe és láthattuk, hogy betegségük ellenére igen is boldogan élik életüket. Fontos felhívni a figyelmet a szülők fáradozásaira is, akik minden nap azon vannak, hogy minél szebbé tegyék gyermekeik számára ezt a kevés időt. Ha Ti is szeretnétek mosolyt varázsolni a gyerekek arcára és minél emlékezetesebbé tenni napjaikat, SEGÍTSETEK!”
A 10.c osztály tanulói

Számlaszám: DMD Jótékonysági Est 11773425 – 05273311

A látogatáson készült fotók itt, itt, itt, itt és itt tekinthetőek meg.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com