BOLYGÓNK / LÉTÜNK PROJEKT

Nyílt előadás formájában később egy tágabb tanulóközönség is bekapcsolódhatott a diskurzusba, amelynek végén az üvegházat közösen növényekkel ültették be.

Kapcsolódó programként szolgál továbbá egy – folyamatosan zajló – fotópályázat, ahol a tanulók a klímaváltozás hétköznapi életben fellelhető nyomait és az arra keresett megoldásokat örökítik meg, ember és természetének viszonyát kutatják. A beérkező pályamunkák és a közösen elkészített installáció a BKTN kiállítás részét képezik, utóbbi pedig az iskola tulajdonában üvegházként működik tovább.

A projekt célja, hogy tovább mélyítse a fiatal generáció ismereteit a minket körülvevő világról, a klímaváltozás és környezetszennyezés problémájáról, a környezetvédelem és környezettudatosság fontosságáról, illetve hogy rámutasson, mi, emberek, aktívan hozzájárulunk bármilyen irányú változáshoz. A projekt sikere abban rejlett, hogy számos tanulót aktivizált, akik értékes és érett hozzászólásaikkal, lelkes műhelymunkájukkal, és érzékeny fotóikkal aktív részesei voltak egy közös párbeszédnek és nyitottak átgondolni saját környezeti felelősségüket.

[media-tags media_tags=”2017/2018, Bolygónk” tags_compare=”AND” size=”thumbnail”]

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com