KOMPETENCIAMÉRÉS

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

2019. május 29-én (szerdán) Magyarország minden hatodikos, nyolcadikos és tizedikes diákja kompetenciamérésen vesz részt, melyen szövegértési és matematikai eszköztudást mérő feladatokat oldanak meg. Ezek elsősorban nem az iskolai tanterv konkrét megvalósulását mérik, hanem a tanulóknak azt a képességét, hogy a tanultakat hogyan tudják alkalmazni valódi problémák, helyzetek megoldásában.
• Az érintett osztályok: 6.a, 6.b, 8.a, 8.b, 10.a, 10.b, 9.c.
• Ezen a napon a diákok 7:55-re érkezzenek.
• A mérés reggel 8 órától kezdődik, 4×45 perc időtartamú (normál óraközi szünetekkel), és más tanítási órájuk ezen a napon nem lesz.
• A tanulók hozzanak magukkal számológépet, vonalzót és tollat!
A kompetenciamérés napján a diákok egy a nevüket és egyedi azonosítójukat tartalmazó névkártyát és egy tanulói kérdőívet kapnak.
A kompetenciamérés eredménye az országos adatok feldolgozása után 2020. február 28-ától lesz elérhető a https://www.kir.hu/okmfit oldalon. A diákok egyéni eredményeiket a névkártyán szereplő azonosítójukkal tudják majd megtekinteni.
A Tanulói kérdőív célja, hogy országosan és iskolai szinten egyaránt elemezni lehessen a tanulók szociokulturális hátterének és mért teljesítményének összefüggését. A Tanulói kérdőívek adataiból képzett, a tanulóközösség szociokulturális hátterét megjelenítő családiháttér-index segítségével összehasonlíthatóvá válik az azonos vagy hasonló körülmények között élő diákokat oktató iskolák teljesítménye.
A Tanulói kérdőívek kitöltése a mérési eredmények értékelése szempontjából rendkívül fontos, ám a tanulók és szüleik számára önkéntes! Fontos, hogy amennyiben kitöltik a kérdőívet, azt a tanulók szüleikkel közösen tegyék.
A Tanulói kérdőív adatainak kezelése:
A Tanulói kérdőív kérdéseire adott válaszokat az iskola nem ismerheti meg, azokat nem kezelheti! Az adatok feldolgozása során az Oktatási Hivatal csak a tanulók mérési azonosítóját ismeri, személyes adataikat nem. Ezek az adatok az egyéni elemzésekben sem jelennek meg.
Kérjük a Szülőket, hogy a gyermekük által kapott Tanulói kérdőívet – akár a kitöltés mellőzésével is –másnapra küldjék vissza (zárt borítékban is lehet), mert ezeket továbbítanunk kell az Oktatási Hivatal felé.
Megértésüket, segítő közreműködésüket köszönjük!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com