KOMPETENCIAMÉRÉS

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

2014. május 28-án (szerdán) Magyarország minden hatodikos, nyolcadikos és tizedikes diákja kompetenciamérésen vesz részt, melyen szövegértési és matematikai képességeiről tesz tanúbizonyságot.

♦ Az érintett osztályok: 6.a, 6.b, 8.a, 8.b, 10.a, 10.b, 9.c.
♦ Ezen a napon a diákok 7:50-re érkezzenek.
♦ A mérés reggel 8 órától kezdődik, 4×45 perc időtartamú (normál óraközi szünetekkel), és más tanítási órájuk ezen a napon nem lesz.
♦ A matematika feladatlapok megoldásához a tanulók hozzanak magukkal számológépet, vonalzót és tollat.

A kompetenciamérés napján a diákok egy a nevüket és egyedi azonosítójukat tartalmazó névkártyát, valamint egy tanulói kérdőívet kapnak.

A kompetenciamérés eredménye 2015. február 27-én lesz elérhető. A diákok egyéni eredményeiket a névkártyánszereplő azonosítójukkal tudják majd megtekinteni.

A Tanulói kérdőív célja, hogy országosan és iskolai szinten egyaránt elemezni lehessen a tanulók szociokulturális hátterének és mért teljesítményének összefüggését. A Tanulói kérdőívek adataiból képzett, a tanulóközösség szociokulturális hátterét megjelenítő családiháttér-index segítségével összehasonlíthatóvá válik az azonos vagy hasonló körülmények között élő diákokat oktató iskolák teljesítménye.

A Tanulói kérdőívek kitöltése a mérési eredmények értékelése szempontjából rendkívül fontos, ám a tanulók és szüleik számára önkéntes! Fontos, hogy a kérdőívet a tanulók szüleikkel közösen töltsék ki.

A Tanulói kérdőív adatainak kezelése:
A Tanulói kérdőív kérdéseire adott válaszokat az iskola nem ismerheti meg, azokat nem kezelheti! Az adatok feldolgozása során az Oktatási Hivatal csak a tanulók mérési azonosítóját ismeri, személyes adataikat nem. Ezek az adatok az egyéni elemzésekben sem jelennek meg.

Kérjük a Szülőket, hogy a gyermekük által kapott Tanulói kérdőívet – akár a kitöltés mellőzésével is, de –másnapra küldjék vissza (zárt borítékban is lehet), mert ezeket továbbítanunk kell. (A kérdőív kitöltése önkéntes, a visszajuttatása nem.)

Megértésüket, segítő közreműködésüket köszönjük!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com