KÜLFÖLDI NYELVTANULÁSI PROGRAM

A Kormány 2019. február 6-i döntése értelmében a 2019/2020-as tanévben nappali tagozatos, 9. vagy 11. évfolyamban tanulók kéthetes egyéni vagy csoportos nyelvtanulásban vehetnek részt, két hetes turnusokban.  A program keretében a Nemzeti alaptanterv alapján tanulható idegen nyelvek (angol, német, francia) célországaiban (Ausztriában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Máltán, Írországban, Franciaországban) vehetnek részt a tanulók nyelvtanulásban. A program hazai költségvetési forrásból valósul meg.

A nyári kéthetes nyelvtanulással kapcsolatos információk részletesen ezen a honlapon találhatók: https://www.knyp.hu/hu

A csoportos és az egyéni pályázati felhívások itt találhatóak.

Figyelembe véve az előzetes iskolai online felmérésünk eredményét, az elérhető információkat és az erőforrásainkat, úgy döntöttünk, hogy a csoportos utazást a 9. évfolyamos diákok számára ajánljuk elsősorban, de a csoporthoz kapcsolódás lehetőségét a 11. évfolyamos diákok számára is felkínáljuk. Mindegyik csoportot pedagógusok kísérik majd. A 11. évfolyamosok bátran pályázhatnak egyéni utazásra is.

A csoportosan utazóknak az alábbi turnusokat szervezzük:

angol turnusok:
június 29-július 12. max 40 fő
augusztus 10-23. max 40 fő

német turnusok:
június 22-július 5. max 25 fő
június 29-július 12. max 25 fő

francia turnus:
június 29-július 12. max 15 fő

A programban egy akkreditált külföldi nyelviskola komplex programcsomagját kapják a diákok az ösztöndíj részeként. A nyelviskola a képzés ideje alatt teljes felelősséget vállal a diákokért. A csoportos utazás esetén kísérő pedagógusaink csupán „háttértámogatást” adnak, de nem egy homogén csoportot alkotnak a két hét során. Rendszerint szállásuk sem közös, az órák nemzetközi csoportokban valósulnak meg, a kísérő tanárokkal nem találkoznak „menetrend szerint”, csak az utazás során. Az utazás, szállás, étkezés, biztosítás, napi zsebpénz költségeit fedezi az ösztöndíj.

A csoportos képzést az iskola fenntartója pályázza meg, az egyéni pályázási folyamathoz pedig minden segítséget és tájékoztatást megadunk majd a családoknak. Előzetesen egy saját jelentkezési felületet használunk most a diákok alapadataival. A végleges csoportok, időpontok és helyszínek kialakulása után kérjük majd Önöket a kiegészítésre, illetve szerződés kötésre.

Jelentkezési határidő: december 20, péntek 12:00!

Kérjük a határidő pontos betartását, hogy a csoportlétszámoknak megfelelően tudjunk minél előbb befogadó nyilatkozatot szerezni a nyelviskoláktól.

A jelentkezési felület itt érhető el.

A jelentkezéshez a diákok Office365 felhasználóneve (nev@szbkgedu.hu) és jelszava szükséges.  

Ha nem ismeri, a tanuló írjon egy levelet a czita.zoltan@szbkg.hu címre, a tárgymezőben adja meg a O365-“Diák neve” szöveget, és a válaszlevélben megkapja belépési adatokat.