LEHETŐSÉG KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLATRA

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány diákokat keres közösségi szolgálat keretében, otthonról is végezhető önkéntes feladatok ellátására, a Lapról hangra kezdeményezés keretében nyomtatásban megjelenő újságcikkek felolvasására.

A kialakult járványügyi helyzet miatt ajánlják ezt az otthonról végezhető önkéntes munkát, melynek keretében otthonuk elhagyása nélkül tudják teljesíteni a diákok a kötelező 50 órát. Az alapítvány Lapról Hangra kezdeményezése ezt maximálisan lehetővé teszi, illetve kérés esetén az igazolást is elektronikusan küldik el a megadott e-mail címre.

A Lapról Hangra weboldal vak és gyengénlátó emberek számára kínál nyomtatásban megjelenő újságokból történő felolvasásokat. Részletesebb tájékoztatót ezen a linken olvashattok a kezdeményezésről:

Lapról Hangra: http://www.laprolhangra.hu/magunkrol/bemutatkozas

Az önkéntes munka menete a következő: regisztrációt követően a diák otthon mp3 formátumba felveszi az általa felolvasott cikket és feltölti azt az oldalra. Minden felolvasás időtartamát duplán számítják be, mert arra kérik a felolvasókat, hogy legalább egyszer olvassák el hangosan, gyakorlásként a kiválasztott újságcikket, hogy a beküldött hanganyag minél élvezetesebb legyen a látássérült olvasók számára.

Mindenki olyan témájú újságcikket válasszon, ami érdekli őt, az olvasók visszajelzéseiből pedig majd kiderül, hogy mennyire van érdeklődés az adott témára. Az olvasókkal a cikkek utáni „Hozzászólok” és a Fórum rovatban beszélgethettek. A katalógusban tájékozódhattok, mely cikkek kerültek már eddig felolvasásra, kérjük ügyeljetek arra, hogy már feltöltött újságcikket ne olvassatok fel újra.

Amennyiben kérdésetek van, írjatok a laprolhangra@infoalap.hu e-mail címre!