Tudnivalók

Iskolai könyvtár

Iskolai könyvtárunk a gimnázium alapítása óta működik. Nagyon kedvező helyen, a földszinten egy tágas világos teremben várja az olvasókat. A könyvtárnak tagja mindenki, aki itt tanul, illetve dolgozik. A diákok számára a könyvtári tagság az iskolába történt beiratkozással válik érvényessé. A könyvtári szolgáltatások igénybevétele, (kölcsönzés, helyben olvasás) mindenki számára díjtalan. Az iskolába újonnan érkező diákok minden év szeptemberében tájékoztatást kapnak  a könyvtár rendjéről és működéséről, melynek szabályait a könyvtár házirendje tartalmazza. Ez az iskola honlapján mindenki számára elérhető, de a könyvtáros is szívesen ad róla tájékoztatást.

A könyvtár a szülők számára igény szerint biztosítja az iskola működésére, oktató tevékenységére vonatkozó dokumentumok ( SZMSZ, házirend, Pedagógiai program) megtekintését, tanulmányozását.

Az iskolai könyvtárban jelenleg több mint 25000 dokumentum áll az olvasók rendelkezésére ezek nagyrészt tankönyvek, a tanulást, a nyelvvizsgára, érettségire való felkészülést segítő könyvek, (pl. szótárak, feladatgyűjtemények, példatárak, vizsgafeladatok, próbaérettségik gyűjteménye), kötelező olvasmányok, szépirodalmi művek,  ismeretterjesztő könyvek, lexikonok, szakkönyvek. A gimnázium könyvtára úgy igyekszik állományát gyarapítani, fejleszteni, hogy az maximálisan segítse, kiszolgálja az itt tanulók, dolgozók eredményes munkáját.  Ennek érdekében teremtettük meg az alapjait a tanulást, tanítást segítő egyéb típusú információhordozó-gyűjteményünknek, videófilm-, DVD- és hangkazetta-készletünket nagy örömmel használja pedagógus és diák egyaránt. A könyvtár teljes állománya számítógépen van. Ez nagyban megkönnyíti a kölcsönzés, nyilvántartás, dokumentumkeresés munkafolyamatait.

A könyvtár, a könyvtáros úgy igyekszik kialakítani állományegységeit, abban elhelyezni könyveit, hogy az átlátható, és könnyen kereshető legyen a használók számára. A könyvtári tér biztosítja a helyben olvasás, tanulás, kutatómunka nyugodt körülményeit, ezért a könyvtár használata mindenkitől megkívánja és elvárja a kulturált viselkedést.

Nyitva tartás:                                                                          Kép 023

hétfő: 7.45 – 16.00
kedd: 7.45 – 16.00
szerda: 7.45 – 16.00
csütörtök: 7.45 – 16.00
péntek: 7.45 – 15.00

Ebédszünet: 12.00 – 12.30

Könyvtárosunk, Vékonyné Szoboszlai Éva
szeretettel vár mindenkit.

 

Kép 008

Kép 009

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com